Monday, 12 November 2012

Penuh Kebosanan c'',)

Assalamualaikum kawan-2 , :) sejuk betul hari ni kan, setiap petang je mesti hujan.  Rasa macam nak main hujan , tapi nanti demam pulak , susah nanti . Aku tak suka bila hidung dah mula bocor, geli xOxO 

Sakit jari jemari aku, aku baru lepas practise gitar dekat bilik. Time hujan camni tak tahu nak buat ape, nak keluar jalan pon tak boleh. Nak tidur manjang pon tak boleh juga. ermmm 

Bila teringat balik zaman sekolah dulu, bestnyaa. Bergurau mesra dengan mereka-2. Tapi zaman sekolah dah lepas . ''mak kata, diam tak diam dah setahun adik tinggalkan sekolah kan''

 OH YA ! lusa mak ayah nak pegi Terengganu ! aku tak boleh ikut , ayah dengan mak suruh aku duduk rumah diam-2 . ayah suruh ajak kawan-2 duduk rumah .. atau pun mak suruh aku ikut abg wan balik kl , duduk rumah kak long . Kelmarin , aku nak pergi rumah kak long mak tak kasi. tapi sekarang mak pulak yang suruh aku pergi sana. Selain tu, mak syorkan aku duduk rumah angah dekat batu pahat. Lagi lah aku tak nak, sebut nama tempat tu pon aku dah sakit hati, siap suruh naik moto lagi weyh . Tapi aku nak pergi jb :) * kasi highlight sikit keh 

Haiss bosannya duduk kat bilik sorang-2, lagi bosan bila tada adik kan, bila semua adik beradik aku tada kat rumah kan, aku rasa macam jadi anak tunggal pulak.. hahak

Dah tiga empat hari aku tak topup, aku tak meseg tak call sape-2. Entah kenapa aku malas sangat nak topup, mungkin bagi aku hp tak penting . eh kejap kejap .. errr mungkin ade seseorang yang tak penting . yeke ? ke aku salah cakap ? hehehhee peace (Y)

Hujan oh Hujan , lebatnya awak turun ..
#sambil termenung tepi tingkap#

Satu perkara lagi , dari hari aku balik hari tu aku teringin nak makan burger. Aku tunggu sape lah yang baik hati nak belanje aku burger.. haha ni memang dah kempunan sangat dah ni :P

HUH ! malasnya nak on9 , sebab tu aku copy dekat diary aku dulu baru aku paste dekat sini , hee ;)

Buku diary aku masa zaman sekolah dari form 1 sampai form 5 aku dah bakar jadi debu . Sebelum nak bakar tu aku baca semuanya. Hahahahaha BEGITU kebudak-budakkannya aku. Baru kini aku sedari . Tu pun mak aku masih kata aku tak matang . Sebab mak kata aku ni kalau nak buat something tak pernah pikir ,dah terjadi sesuatu baru nak terngadah . Memang betul pun , aku akui . Sememangnya kata-kata seorang ibu itu adalah BENAR . Biarlah masa yang menentukan segalanya .   Mak kata aku seorang yang berwawasan . Entah berwawasan macam mana aku pun tak tahu . Baginya AKU seorang saja anak yang diharapkan sekarang, anak bongsu katakan .Aku paling pantang orang kata aku anak manja, anak mengada, anak apa-apa saja lah . Biarlah , aku manja pun dengan mak aku, mak yang dah melahirkan aku . kau peduli hapa? eh , sorry geng , aku teremosi pulak .. Dah jauh pulak menyimpang cerita aku ni .

Hari yang lepas aku stalker cerita dia. Aku baca sehingga entry yang lepas-2. Dia seorang yang bertuah . Tapi aku tak tahu bertuah part mana . Selepas aku baca, aku terfikir begitu keldilnya aku kalau nak dibandingkan dengan dia. She is perfect, sehingga aku takut nak berkawan dengan dia, takut kalau dia memilih untuk berteman. Dan semamangnya pun kan .

Baiklah kawan-2 . Sampai sini saja dulu cerita yang sy kongsikan . Insyaallah, pada kemudian hari sy akan kongsikan dengan cerita yang lebih menarik lagi . 
* enjoy dengan lagu fav sy okay ! * jangan lupa like  dan berikan komen .Kerjasama anda amat dihargai :) terima kasih 
 Assalamualaikum , peace yow !


No comments:

Post a Comment