Thursday, 20 December 2012

birthday parties !


assalamualaikum dan selamat pagi, sekarang jam menunjukkan sudah pukul 12.47 AM 21.12.2012  .
saat ni aku nak update pasal bufday party kengkawan aku yang dibuat khas kat kafe kolej unifield teknologi.

(jumaat )pada mulanya aku hanya melepak dengan kawan aku jer, tapi disebabkan kami berdua je , so tak syok lah kan.. jadi nya kami panggilah rakan-2 kelas tuk melepak sekali kat kafe tu.. tengah borak-2 kawan baik aku namanya erni marlianie binti anuar (FULL NAME ) kata hari ahad nanti bufday dia. so dari situ aku plan nak buat bufday party dgn kengkawan.. tu jelah caranya untuk kitorang lepak balik mcm sem 1 dulu.. jadinya malam tu kitorang plan lah nak beli barang semua, nak masak ape, tengah-2 sibuk plan kawan baik aku jugak siti hasleeda binti halim ( FULL NAME) ni nk join sambut bufday dia walaupun dah lepas lama bulan 11 haritu , dan dia sanggup cover duit kek.. okaylah mcm tu , kitorang okay je .. 
hari sabtu malam kitorang plan betul-2 tuk makanan dan pembelian barang-2 ..malam tu kitorang kumpullah duit, dan esok pagi mereka yang beli barang. aku tak terlibat dlm pembelian barang sbb kereta penuh, kalau semua ikut nanti tak jadi pulak nak beli barang .. hahaha jd nya aku mengalah tak ikut beli barang..
 hari ahad .dorang text aku suruh datang bantu buat kek batik dan buat agar-agar.. dah siap buat kek batik dn agar-2 .. sambung petang pulak masak sup ayam.. aku ni hanya pembantu dorang je.. bab bab masak aku tak pandai sangat, just tengok je boleh la ..hehe 
yang ema buat agar-2 dan rendamkan bihun, yang akak echa gn has buat sup ayam.. tapi pembahagian kerja lebih kepada ema lah. beruntunglah aku kan sebab aku yang rancang bufday party ni tapi dorang yang byk wat keja .. aku just tengok je.. hehee !! 
pukul 8.30 ema dah siap bawa barang ke kafe dgn fina,fira .. nampaknya dorang dh cop tempat ..
gasak lah pada org yang dtg kafe tu sbb nak study tapi kitorang wat bising .. hahaha kesian dorang tak dpt fokus pd study ..

(gambar hiasan)

dah selesai makan bihun sup dan potong kek.. dorang boleh pulak main kilat-2 kejadah tu ..mula-2 boleh lah aku cakap jangan sentuh aku.. last sekali si aini boleh sapu kilat-2 tu kat muka aku.. pehh nak kena budak tu..
 dah habis part main kilat-2 aku pakat nak campak bufday girl ni kt swimming pool..
sape ??? sape lagi kalau tak si ernie dan si hasleeda ..
mula-2 aku tak sampai hati jugak nak campak kawan aku ni kt kolam , sbb dah la kat kafe tu ramai budak lepak study..tapi ema nak jugak campak has kat kolam.. aku tinggalkan has aku pegi kat erni.. tengok-2 has dah kena campak.. kuyup doe ! hahaha bengang je sbb pkwe dia ade kat situ ! dulik ape kiorang.. tengah pujuk-2 ernie boleh pulak warden datang ! peh kecot gak , warden dtg kat hasleeda, '' awak tak mandi ker tadi ''?? kena stepek ! nasib warden tak marah, cuma dia pesan pukul 11 karang naik umah.. tu je..
lepas si hasleeda kena jatuh kolam. ema ngan has boleh pulak tarik2 aku .. 
weyh weyh weyhh .. giler pe fon aku kat kocek doee.. sekali has bejaya tolak ema.. tak tolak aku.. hahahah padan muka kau ema ! jahat lagi kan..
lepas si ema turn erni.. puas lah kitorang rampas henfon dia kan.. tiba-2 mama dia boleh call pulak, hais kacau line betul mama dia ni ,haha
dah paksa-2 rampas henfon ernie , aku ngan erma berjaya angkat erni.. aku pegang kaki ,ema pegang kepala..si aini tu pegang badan.. 
1... 2..3............. bushhhhhhhh !!!!!  
kesian gile beb , aku rase jahat sangat sbb buat cm tu kat erni, dah la dia budak baik.. hmm tape bukan selalu..lepas tu kitorang buat aini pulak .. jeng jeng jengg .. tadi kau buat muka aku ngn kilat-2 tu kan .. sekarang ni turn kau turun kat kolam.. hahaha
 jadinya aku ngn ema ni nk campak aini kat kolam, has kata beb kat situ tak dalam lah.. g campak yang dalam.. aku ngan ema ape lagi, cmapak aini kat kolam yang dalam..
hahahahahahahahahahahah !!!!!!!
yang buat aku kelakar terbahak-2 ni sbbnya org lain kena kat kolam cetek tempat budak-2.. semua jatuh kolam elok je.. tapi si aini ni jatuh kolam muka cecah air dulu baru badan .. maksudnya dia jatuh meniarap kat kolam... habis semua 1 badan dia basah ! hahahahahhahaa 
gelak giler lah aku ngan ema mase tu .... kesian GILERRR !
noww... tiba lah saat-2 yang mendebarkan bila aku ditarik ...
ohh tidakk .. has ema aini balas dendamm !!! weyhhh tolong aku tak nak.. aku pakai seluar jeans ni weyh.. fon aku kat kocekk weyh .. 
alah tape fon ko meh aku amek eaaa , has kate..
meyh jam ko aku amek eaa....ema mencelah..
1...2...3... bushhhh jatuh jugak akhirnya aku kat kolam.. peh bengang seyh aku .. dah ar air busyuk bau klorin..dorang dh campak main blar cm tu je.. ohh tidak malunya !!
lepas turn pomwan , dak laki pulak kena campak kolam.. mangsa pertama yang selalu kena campak kolam .. FARHAN ! kesian kat dia dari sme 1 dia je kena.. diikuti dollah , dan seterusnya aizat .. hahaha padan muka aizat ..dia boleh pulak bergurau nak campak kerusi,, last-2 farhan block tgn dia.. haa baru pdn dia tak leh bergerak.. sayang lah si aliff gn si denan tak kena cmpak.. dorang lari eh, tape ade peluang nty jatuh jugakk..

 tu lah pengalaman manis kitorang sem 2 ni, walaupun kelas masing-2 dah berpecah.. dari group A3 pegi A2 A1 tapi kitorang still berkumpul kan..mcm tu lah baru best hubungan silaturrahim tak putus..
now aku dah masok group A1 , kiranya kelas pertama lah .. kena join budak-2 pandai pulak pas ni , haiss boleh ke tdk aku lyn karenah dak-2 ni kan.. mesti belajar senyap je nty .. aduhh tak boleh aku belajar senyap je.. pape pon good luck kpd kengkawan aku .. aku dah  ak blar dah ..
hehehe .. last sebelum balik rumah  aku panggil ernie.
erniee !! nk hug !  
(sambil hug) ernie sorry k aku buat jahat kat ko cmpak kat kolam td, okaylah aku balik dulu, aku syg kau beb .. nty aku tade jage diri ok! 


okaylah sampai sini je yang sempat aku kongsikan.
ade cerita lagi aku update next time okay ! 
salam sayang semua
yang ikhlas byhaahedzir_21

Tuesday, 4 December 2012

mimpi NGERI

hye semua ,assalamualaikum . ape kabo semua? harap-2 sehat lah ye, org yang tengah menaip ni tak bape sihat, dah bape kali bersin .. haritu baru je baik dmm .. tapi tadi keluar kena lagi ujan. tu yang da start bersin je ni.. tambah pulak sakit kepala , rasa mcm nk tidur je.

''cuti dah nak habis'' tu lah igauan ngeri yang aku takut skrg ni..  aku bukan tak suka belajar kat situ, aku happy dpt mbe-2 yang selalu gn aku time aku happy or sedih..cuma aku tak suka roomate aku je.. tu yang buat aku malas nak balik sane.   tapi nak wat cm ne, 7hb ni aku kena gak balik kolej. 
hey ! kawan lama masa darjah 2 tu jumpa skype aku! haha terharu betul. lama betul tak jumpa dia! dulu bukan main aku benci dia sbb dia seorang yang sombong ! baru jadi penolong kelas dh belagak, mane taknye mak dia cikgu kat sekolah rendah aku dulu. tapi tu kisah lama . hee dah tak payah ingat !

now, mimpi ngeri aku menjadi-2 , semua benda aku tengok yang ade kaitan gn DIA , aku teringat ! sial betul lah. aku benci kau lah bodoh ! kenapa kau muncul dlm ingatan aku balik?  tengok helmet ingat DIA . sampai mimpi pun kau ade. peh betul-2 ni.  sakit betul hati bila teringat ape yang dia penah hembus kat aku . memang tak dapat maafkan. ingat aku ni manusia yang tada perasaan ke pe kau nak hembus aku cmtu sekali? ingat aku ni manusia yang tada maruah ke pe ??! even benda tu betul, tapi tak payah la nak masok cmporkan hal tu gn hal yang lain..  jadi manusia uh pandai main kata-2 sikit, jgn main hembus org mcm org uh tada hati !. huh ! sesak nafas aku ! 

tolong, aku benci kau sangat-2. 
sekian dari insan yang kecewa =.=

Friday, 23 November 2012

my inspirasi :)

ASSALAMUALAIKUM hey semua stalker belog sy, ape kabar? diharapkan anda baik-2 saje. dah lama tak update belog, tetiba malam ni terasa nak update pulak.

Gambar ni diambil secara tak sengaja oleh kawan aku semasa aku menyanyikan lagu lagu adaMU-najwalatif .. 

  
ini lah orang yang telah banyak bagi aku inspirasi dalam musik. thanks you so much my capital M 


DIA INSPIRASI AKU, banyak yang dia bantu aku,dari aku ziro sampai aku boleh main dgn baik,walaupun kami jauh bersempadan lautan yang luas, tapi kami berhubung melalui ym,fb..walaupun susah nak ajar melalui jarak jauh ni,tapi dia tetap sabar layan aku. tu lah yang menunjukkan dia betul-2 ikhlas ajar aku.. bukan mudah nak cari org mcm ni tau .
dia pernah jadi sebahagian dalam hidup aku, dia seorang yang baik, memahami,even benda dah lepas kami tetap masih berhubung dan berkawan sehingga sekarang. ilusm !

thanks sebab membaca, pape pon komen dan like la ye. hope anda semua enjoy !
ASSALAMUALAIKUM dan selamat malam. jgn lupa baca doa tidur .



Monday, 12 November 2012

Penuh Kebosanan c'',)

Assalamualaikum kawan-2 , :) sejuk betul hari ni kan, setiap petang je mesti hujan.  Rasa macam nak main hujan , tapi nanti demam pulak , susah nanti . Aku tak suka bila hidung dah mula bocor, geli xOxO 

Sakit jari jemari aku, aku baru lepas practise gitar dekat bilik. Time hujan camni tak tahu nak buat ape, nak keluar jalan pon tak boleh. Nak tidur manjang pon tak boleh juga. ermmm 

Bila teringat balik zaman sekolah dulu, bestnyaa. Bergurau mesra dengan mereka-2. Tapi zaman sekolah dah lepas . ''mak kata, diam tak diam dah setahun adik tinggalkan sekolah kan''

 OH YA ! lusa mak ayah nak pegi Terengganu ! aku tak boleh ikut , ayah dengan mak suruh aku duduk rumah diam-2 . ayah suruh ajak kawan-2 duduk rumah .. atau pun mak suruh aku ikut abg wan balik kl , duduk rumah kak long . Kelmarin , aku nak pergi rumah kak long mak tak kasi. tapi sekarang mak pulak yang suruh aku pergi sana. Selain tu, mak syorkan aku duduk rumah angah dekat batu pahat. Lagi lah aku tak nak, sebut nama tempat tu pon aku dah sakit hati, siap suruh naik moto lagi weyh . Tapi aku nak pergi jb :) * kasi highlight sikit keh 

Haiss bosannya duduk kat bilik sorang-2, lagi bosan bila tada adik kan, bila semua adik beradik aku tada kat rumah kan, aku rasa macam jadi anak tunggal pulak.. hahak

Dah tiga empat hari aku tak topup, aku tak meseg tak call sape-2. Entah kenapa aku malas sangat nak topup, mungkin bagi aku hp tak penting . eh kejap kejap .. errr mungkin ade seseorang yang tak penting . yeke ? ke aku salah cakap ? hehehhee peace (Y)

Hujan oh Hujan , lebatnya awak turun ..
#sambil termenung tepi tingkap#

Satu perkara lagi , dari hari aku balik hari tu aku teringin nak makan burger. Aku tunggu sape lah yang baik hati nak belanje aku burger.. haha ni memang dah kempunan sangat dah ni :P

HUH ! malasnya nak on9 , sebab tu aku copy dekat diary aku dulu baru aku paste dekat sini , hee ;)

Buku diary aku masa zaman sekolah dari form 1 sampai form 5 aku dah bakar jadi debu . Sebelum nak bakar tu aku baca semuanya. Hahahahaha BEGITU kebudak-budakkannya aku. Baru kini aku sedari . Tu pun mak aku masih kata aku tak matang . Sebab mak kata aku ni kalau nak buat something tak pernah pikir ,dah terjadi sesuatu baru nak terngadah . Memang betul pun , aku akui . Sememangnya kata-kata seorang ibu itu adalah BENAR . Biarlah masa yang menentukan segalanya .   Mak kata aku seorang yang berwawasan . Entah berwawasan macam mana aku pun tak tahu . Baginya AKU seorang saja anak yang diharapkan sekarang, anak bongsu katakan .Aku paling pantang orang kata aku anak manja, anak mengada, anak apa-apa saja lah . Biarlah , aku manja pun dengan mak aku, mak yang dah melahirkan aku . kau peduli hapa? eh , sorry geng , aku teremosi pulak .. Dah jauh pulak menyimpang cerita aku ni .

Hari yang lepas aku stalker cerita dia. Aku baca sehingga entry yang lepas-2. Dia seorang yang bertuah . Tapi aku tak tahu bertuah part mana . Selepas aku baca, aku terfikir begitu keldilnya aku kalau nak dibandingkan dengan dia. She is perfect, sehingga aku takut nak berkawan dengan dia, takut kalau dia memilih untuk berteman. Dan semamangnya pun kan .

Baiklah kawan-2 . Sampai sini saja dulu cerita yang sy kongsikan . Insyaallah, pada kemudian hari sy akan kongsikan dengan cerita yang lebih menarik lagi . 
* enjoy dengan lagu fav sy okay ! * jangan lupa like  dan berikan komen .Kerjasama anda amat dihargai :) terima kasih 
 Assalamualaikum , peace yow !


Wednesday, 7 November 2012

kisah sahabatku :)

assalamualaikum dan selamat petang ,
hari ni cuaca sangat baik, tak ujan pon, tapi masyaallah panasnye bukan main terik lagi.. 
kat kampung aku air sungai dah naik.. kebun semua dah banjir, ade lah dalam paras ats betis..
tapi aku bukan nak cerita pasal tu, anggap je lah ia sebagai mukadimah pada ptg ni. hee

hari ni aku nak cerita pasal sahabatku ateen ( bukan nama sebenar) a.k.a mok mok


PART I
aku teringat kisah suatu malam aku turun club house sbb aten ajak study ekonomi.
dalam masa tengah study tu aku asyik bahan dia jep,
sampai satu tahap tu , agak nya dia tak tahan gn bahan aku .. dia kata nak balik 
pastu aku bahan dia lagi, then dia cakap nak balik and tibe-2 tada mood.
aku cakap nak balik balik lah.
tapi dia tak bangun dari tempat duduk pun,
last sekali aku nak test dia.
aku cakap macam ni :
* dari tadi kata nak balik nak balik, fedup tol.bia aku jelah yang balik.
aku terus kemas buku ,barang-2 semua. aku terus blar dari cafe .
echah : sahabat aku juga, dia cakap kat aten, pujuk lah byhaa..
dah lepas dari cafe tu, aku duduk tangga berdekatan dengan court tennis.
tiba-2 aku terdengar suare budak panggil aku, aku macam kenal suare tu patu aku pandang belakang .. 
rupa-2nya ateen yang sedang panggil aku n berlari-2 kejar aku..
aku dah nampak dia kejar aku , aku terus lari lah kononnya.
TAPINYA
dia tengok aku larikan diri, die boleh cakap .. 
OK FINE !
dah dengar macam tu , terus aku pusing belakang. 
EH DIA NAK PEGI MANA TUH ?
 aku tanya kat *hani , mira , aini dan echa
berlari aku tengok ateen nak balik rumah..
aku pujuk dia,ateen marah ke , hahahaha jangan lah marah , aku saje nak test kau . kau pujuk aku ke tak kalau aku merajuk..
lepas tu ateen cakap.
BAGUS BYHAA,, MALAM NI KAU JADI PELAKON TERBAIK, ESOK KAU AMEK ANUGERAH OKAYY ..* buat muka marah
berlekek lekek aku gelak kan dia..
last sekali aku hantar dia balik rumah, end aku dapat air tin dia belanja sbb abru dapat gaji dua hari kerja.. haha ..
*kenangan tu aku tak kan dapat lupa, hanya org-2 yang ade masa tu je yang dapat membayangkannya betapa realnya aku merajuk masa tu .

PART II
pagi tuh aku , as, kak echa gn ateen study sebab petang tu exam final ekonomi .
hari tu hari last kami bersama keempat-2 sahabat ni.
soo masa tu aku nak bukak coklat caburry , tapi jari telunjuk aku sakit sebab semalamnya terkena selumbar.
jadinya aku suruh lah ateen bukak kan , sebab aku nak sampulnya. aku suruh dia bukak baik-2.
bila aku tengok dia dah bukak coklat tuh, sampul coklat tu dah koyak. aku marah kat dia.
petame kali aku marah dia,
lepas tu dia tanya, byha marah ke ?
banyak kali dia tanya ,tapi aku still baca buku.
tetiba dia cakap nak balik lah ..
aku biarkan dia pergi, aku ingat dia main-2
lepas tu akak echa cakap ateen nak pegi mana bawak baju ?
*aku terdiam 
aku dengar org bukak pintu rumah , pastu as yang pegi tengok dia sampai ke lif
pastu aku tanya as , ateen balik ke ? dia dah naik lif lom.
as kate dia dah naik lif.aku baru nak kejar dia.
aku merungut, ee dah la coklat mix nut ni tak sedap. kan aku cakap nak hezul nut, knp amek mix ? as : ateen yang amek coklat tu , sbb dia nak makan same-2 gn kau .
terpampang muka aku dengar, rase bersalah terus menyelubungi hati.
dalam nak study tu hati aku tak keruan seyh . betul-2 tak sedap hati dia blar macam tu.
aku try call dia, tapi satu panggilan pon tak angkat.
kak echah macam mane ni, knp dia balik ...
kak echah : dia merajuk gn byhaa lah tu, kau kan tak penah bentak-2 dia, 
aku dah tak sedap hati dengar akk cakap macam tu, aku terus tekan lif kelau pegi rumah dia, tiba depan pintu rumah dia. aku ketok-2 dia tak bukak,
macam nak berdarah tangan aku ketok pintu umah dia.. last sekali aku dengar lonceng kaki dia.. 
dalam hati yess dia bukak pintu..
kenapa balik rumah ? 
SAJE NAK STUDY KAT RUMAH
jum study same-2 kat atas
tak nak, gi lah balik 
ni marah pasal ape? pasal coklat ??
tadelah
da laa jum balik
gi lah balik
cepat lah aku banyak lagi tak study ni
ar gi la balik
aku nak study same-2 gn kau
*diam
lau tak nak balik , aku amek buku aku study kat sini ea.
*diam
yunk, pls la jgn mcm ni , aku tak stdy agi ni, mane baju kurung kau, meyh aku bawak , jum study kat ats
lepas tu dia ikut pon aku balik, 
lepas tu dia cakap, 
pandai tak aku berlakon ? pelakon terbaik kan . jumaat ni aku dapat awardd! 
cehh, mmg pelakon terbaik, part buat aku rase bersalah n sangat-2 sakit ati bila kau buat muka tadi tau tak..hahaha
kisahnya dia nak balas balik ape yang aku pernah buat kat dia haritu,.
haha. memang betul-2 tak dapat lupakan kisah tu. hanya aku dengan ateen je yang tau mcm mane happynya kitorang..
sooo cuit :)
 thanks sudi happykan hari-2 sukar aku dengan mimik muka , kespontanan kau bercakap buat aku gelak sepanjang masa dan masakan kau tiap-2 hari serta air panas yang kau buat tok aku setiap subuh tengah study.

thanks jugak kepada akk echah dan as yang sudi jempot aku tidur rumah akk sepanjang dak uitm cuti sem ni.tanpa korang aku tak kan gemok macam ni , sbb korang salu sumbat makanan dlm mulut aku dn memenuhkan perut aku gn masakan korang..hahah.. lagi-2 as yang salu sumbat asam yang teramat masam kat mulut aku.. puihh . hahaha
thanks sangat-2, aku sayang korang 

at dataran pahlawan -akak echa, as, dan ateen 

okay sampai sini jer yang aku nak kongsikan cerita kisah hidupku bersama kawan-2 yang sentiasa ada dwktu susah dan senang .
thanks kepada yang sudi membaca blog ni :) 

assalamualaikum .



Monday, 29 October 2012

-mangsa exam-

assalamualaikum
hye selamat malam kepada semua pembaca yang sudi buka link *hazyien.blogspot.com ni.
dan sudi layan cerita-2 aku.
first sekali aku nak ucapkan ''good luck'' terutam sekali kepada diri aku sendiri, dan juga kawan-2 aku yang bakal menduduki peperiksaan akhir sem 1 ni.
entah kenapa , org lain sibuk study tapi aku langsung tada mood nk study.
aku tak tahu kenapa,
huh.. ni laa masalah aku time nak study kat kampung raye haji tuh..
bukan main berat lagi bawak buku ,kononnye nak study kat umah.. tapi hampeh.
sampai je rumah terus berjalan, esoknye pulak keluar dengan member.. mane nak study..
puas dah aku kunci jam nak bangun pagi study, tapi jam memekak kat sebelah telinga langsung aku wat tak heran.
mak kejot bangun sahur tak bangun, mula-2 pikir nak study pagi tuh, tapi malam tu dok sibuk layan khabi khusyi khabi gham langsung tak bangun..
haisss tapi aku paksa gak study,time nak study tu fon bunyik laa, ade org chat laa.. time tuh ler nak potong kuku laa.. nak makan laa.. haiss banyak betul dugaan aku ..

takut pulak bila pikir esok dah exam. tapi aku still chill lagi update blog..hee xD

ohh ye, after 6 hari aku exam final. pastu aku cuti sem, tu yang aku tunggu-2 n tak sabar nak cuti..
mak suruh keja, tapi aku ,,,, ermmm ~ entah laa , aku ingat nak enjoy kat jaybee n key'el.
pulak tu duit PT pon masuk,pehh enjoy sakan. dapat lah aku tukar spotrem ngan tayar motor. dapat jalan jauh sikit g jaybee.. hehehe
 budak ni bukan main plan nak g sane nk g situ, tapi entah jadi ke tak .. dah terang lagi bersuluh pas je exam pada 6hb tu dorang terus balik , lagi mau jalan.. hampehh haha tapi termasok lah aku..hehehe

SEKIAN 
kepada pembaca yang telah membaca :
sila like yang kat bawah tu ye , kerjasama anda sangat-2 dihargai :) 
- the END -


Thursday, 25 October 2012

salam aidiladha -.-

sebelum aku bukak mukadimah pagi yang mulia nie, aku nak ucapkan ''selamat hari raya aidiladha'' kepada semua umat islam yang meraikannya.. :)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

tiada tetesan air mata
ku rasa kini kering sudah
meratapi masa laluku
yang tak berpihak kepadaku

kini engkau ada dimana
ku tak tahu apa khabarmu
mungkinkah nanti ku temui
dirimu yang aku cintai



tertulis kisah cerita kita
begitu indah masa laluku
dia menangis di pelukan ku
lalu berkata ''pertahankan aku''

di mana kini masa laluku
apakah engkau mendengar laguku
yang telah tersaji hanya untukmu
sebagai pelengkap cerita hidupku


tertulis kisah cerita kita
begitu indah masa laluku
dia menangis di perlukanku
lalu berkata ''pertahankan aku''

di mana kini masa laluku
apakah engkau mendengar lagu ku

yang tersaji hanya untukmu
sebagai pelengkap cerita hidupku



di mana kini masa laluku
apakah engkau mendengar laguku
yang telah tersaji hanya untukmu
sebagai pelengkap cerita hidupku

sebagai pelengkap....uuh uuhh.... cerita hidupku...